Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и ги разполовете на две по дължина.
Направете ромбовидни разрези на всяка половина, поставете ги в тавата, поръсете със зехтина и печете патладжаните, докато омекнат, в предварително загрята фурна на 200°C за около 30 минути.
Докато патладжаните се пекат, в тиган задушете нарязаните на ситно лук и чесън, прибавете и нарязаните печурки.
Извадете патладжаните от фурната и ги издълбайте.
Добавете в тигана издълбаната сърцевина, нарязаните зелени маслини и подправките.
Напълнете патладжаните с приготвената плънки и поръсете със смлените бадеми.
Печете пълнените патладжани на 180°C още 15-20 минути.
Извадете ги от фурната, охладете за 20-30 минути и сервирайте.
Пълнените патладжани с гъби, маслини и бадеми са много вкусни и на всичкото отгоре са напълно постни.