Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Постни банички с гъби и маслини

Постни банички с гъби и маслини

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Постни банички с гъби и маслини
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
9
"Постни, та постни, направихме ги за вас, защото са вкусни, останалото са подробности"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 листа точени
  • печурки - 100 г
  • лук - 1/2 стрък праз
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 голям, обелен и нарязан на кубчета
  • маслини - 4 - 5 броя обезкостени и нарязани
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и нарежете - праз лука и чесъна на ситно, а гъбите на дребни кубчета.

Загрейте 2 с.л. олио на умерена температура в тиган на котлона. Добавете нарязания праз и пържете около 5 мин, като разбърквате периодично.

Добавете гъбите и чесъна и пържете още около 5 мин. Добавете нарязания домат на кубчета и пържете още около 5 мин, докато се изпари течността от тях. Накрая добавете нарязания магданоз, сол на вкус и нарязаните маслини. Отстранете от котлона.

Разстелете една кора и я намажете с олио. Върху нея поставете втора кора. Нарежете двойния лист на ленти спрямо големината на триъгълните банички, които ще правите.

Поставете от плънката в единия край на лентата, хванете единия ъгъл и прегънете на триъгълник към противоположната страна.

След това хванете получения ъгъл и сгънете нагоре по дължината отново на триъгълник. Сгъвайте, докато нагънете цялата лента на триъгълна баничка.

Напълнете и оформете и останалите ленти от корите за баница.

Подредете плътно една до друга постните банички в тава застлана с хартия за печене.

Намажете ги с олио и поръсете с вода. Изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 20 мин или до златист цвят.

Постните банички с гъби и маслини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: