Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците и нарежете - праз лука и чесъна на ситно, а гъбите на дребни кубчета.
Загрейте 2 с.л. олио на умерена температура в тиган на котлона. Добавете нарязания праз и пържете около 5 мин, като разбърквате периодично.
Добавете гъбите и чесъна и пържете още около 5 мин. Добавете нарязания домат на кубчета и пържете още около 5 мин, докато се изпари течността от тях. Накрая добавете нарязания магданоз, сол на вкус и нарязаните маслини. Отстранете от котлона.
Разстелете една кора и я намажете с олио. Върху нея поставете втора кора. Нарежете двойния лист на ленти спрямо големината на триъгълните банички, които ще правите.
Поставете от плънката в единия край на лентата, хванете единия ъгъл и прегънете на триъгълник към противоположната страна.
След това хванете получения ъгъл и сгънете нагоре по дължината отново на триъгълник. Сгъвайте, докато нагънете цялата лента на триъгълна баничка.
Напълнете и оформете и останалите ленти от корите за баница.
Подредете плътно една до друга постните банички в тава застлана с хартия за печене.
Намажете ги с олио и поръсете с вода. Изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 20 мин или до златист цвят.
Постните банички с гъби и маслини са готови.