Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постно кисело зеле с ориз в тенджера под налягане

Постно кисело зеле с ориз в тенджера под налягане

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Постно кисело зеле с ориз в тенджера под налягане
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Става страхотно и при това за нула време - затова отделете половин час да приготвите това постно предложение за хапване"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 буркан
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава или стрък праз лук
  • ориз - 1 к.ч.
  • чесън - 5 - 6 цели скилидки
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • черен пипер - 1 к.л. на зърна
  • кимион - 1 к.л. на зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • сол - на вкус
  • люти чушки - за гарниране (пукани)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се почиства и измива. Киселото зеле се накълцва.

В тенджерата се загрява олиото и в него се задушава нарязания на ситно лук. Добавя се измития ориз, като се бърка постоянно, докато стане прозрачен.

Към него се прибавя накълцаното зеле и след няколко минути се налива 1 чаена чаша и половина гореща вода. Пускат се целите необелени скилидки чесън, дафиновите листа, черния пипер, кимиона и бахара.

Тенджерата се захлупва с капака и ястието се вари на умерен котлон около 15 минути след вдигане на парата.

Сервира се с пукани люти чушлета.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#229691
Потребител#229691
Любима рецепта! Не се бях сещала, че може да се приготви и в тенджера под налягане- това ще спести време.
23.03.2019 22:36
2