Начин на приготвяне
На дъното на тенджерата под налягане се слага нарязания на тънко бекон, отгоре се покрива със зелето от единия буркан и върху него се разпределя нарязаното на порционни парчета свинско месо, целите скилидки чесън, поръсва се с малко сол, черен пипер, червен пипер, чубрица и майорана.
Отгоре се изсипва другия буркан с кисело зеле и отново се поръсва с подправки (чубрица, майорана, червен, черен пипер) равномерно, полива се с олиото.
В срещуположните страни на тенджерата се слагат двата дафинови листа. Налива се вода, колкото да покрие продуктите.
Затваря се с херметическия капак и се вари около 30 минути на котлона след вдигането на налягането, а ако използвате обикновена тенджера - времето за готвене ще бъде повече от час.
Бързото кисело зеле с месце в тенджера под налягане е готово.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за свинско с кисело зеле, сочно пилешко с кисело зеле или кисело зеле на фурна.