Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бутчета с кисело зеле в тенджера под налягане

Бутчета с кисело зеле в тенджера под налягане

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Бутчета с кисело зеле в тенджера под налягане
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Заради такива рецепти традиционна българска кухня е номер 1"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг (цели или парти бутчета)
  • кисело зеле - 800 г
  • свински гърди - 200 г (с кожа) или сланина
  • мариновани моркови - 2 бр. (от туршия)
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • червен пушен пипер - 1 ч.л.
  • червен лют пипер - 1/4 ч.л. (по желание)
  • чесън - 1/2 глава
  • дафинов лист - 3 бр.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • бахар - 10 зърна
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на херметическа тенджера (тенджера под налягане) се слагат нарязаните на тънки парчета свински гърди или сланина.

Отгоре се нарежда половината кисело зеле, смесено с нарязания на кръгчета маринован морков, дафиновия лист, целите небелени скилидки чесън и зърната бахар.

Върху зелето се слагат измитите и отцедените от водата пилешки бутчета (ако използвате цели - предварително ги нарежете на порционни парчета), поръсват се с кимиона, черния-, червения пушен пипер и по желание се добавя и лют пипер.

Покриват се с останалата половинка от нарязан морков и кисело зеле. Полива се с олиото и се добавя водата. Тенджерата се затваря с херметическия капак и ястието ври на среден котлон около 25-30 минути (в зависимост от самата тенджера).

След като налягането в тенджерата падне, капакът се отваря и ястието се сервира горещо, поднесено с люти чушлета и скилидки чесън.

Бутчетата с кисело зеле в тенджера под налягане са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: