Начин на приготвяне
На дъното на херметическа тенджера (тенджера под налягане) се слагат нарязаните на тънки парчета свински гърди или сланина.
Отгоре се нарежда половината кисело зеле, смесено с нарязания на кръгчета маринован морков, дафиновия лист, целите небелени скилидки чесън и зърната бахар.
Върху зелето се слагат измитите и отцедените от водата пилешки бутчета (ако използвате цели - предварително ги нарежете на порционни парчета), поръсват се с кимиона, черния-, червения пушен пипер и по желание се добавя и лют пипер.
Покриват се с останалата половинка от нарязан морков и кисело зеле. Полива се с олиото и се добавя водата. Тенджерата се затваря с херметическия капак и ястието ври на среден котлон около 25-30 минути (в зависимост от самата тенджера).
След като налягането в тенджерата падне, капакът се отваря и ястието се сервира горещо, поднесено с люти чушлета и скилидки чесън.
Бутчетата с кисело зеле в тенджера под налягане са много вкусни.