Начин на приготвяне
Фасулът се почиства и измива. След като фасула е измит се накисва във вода за 12 часа. Водата, в която е бил накиснат фасула, се изхвърля. Фасулът се вари на слаб огън, заедно с нарязания на дребно лук.
Докато се вари фасулът, киселата зелка се реже на дребно. След като е нарязана на дребно, зелката се слага олиото да се сгорещи. В него се слага нарязаната зелка, да се задуши.
Когато омекне зелката, се добавя червения пипер. Разбърква се хубаво. Свареният фасул се посолява малко, защото и зелето е солено. Добавя се също сварения фасул и чубрицата. Разбърква се хубаво. След 2 - 3 минути се сваля от котлона.
Сместа се изсипва в помаза с олио тавичка. Отгоре се поръсва леко с олио. Пече се в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса, за около 30 минути.