Начин на приготвяне
Нарежете месото на кубчета, измийте, прецедете и го подсушете.
В тиган налейте олиото и добавете ситно нарязания лук, подсушеното месо, поръсете с черен пипер на вкус, поставете на котлона и задушете до омекване на лука и лека промяна на цвета на свинското.
Нарежете киселото зеле на ивици, поставете го в тенджерата под налягане. Добавете червения пипер, подправката сминдух и налейте 500 мл топла вода.
Прибавете запърженото месо с лука и разбъркайте. Затворете капака на тенджерата и я поставете на котлона варите за 30 минути, след като започне тенджерата да свири.
След което премахнете тенджерата от котлона и оставете да се успокои напълно.
Отворете капака и добавете предварително измития и прецеден ориз към свинското с кисело зеле, разбъркайте и варите до готовност на ориза.
Много бързо, сочно и ароматно свинско месо с кисело зеле и ориз в тенджера под налягане!