Такос с хляб и пилешко

09/02/2019
"Вкусни такоси по нашенска рецепта - хапвайте, докато са топли, после ще си запишете как се правят "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо533
  • Преглеждания за месеца532
  • Преглеждания за седмицата75
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • хляб - 6 бр. филии за тостер
  • яйца - 1 бр.
  • Пълнеж
  • пилешки бутчета - 1 бр. сварено
  • лук - 1/2 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • люти чушки - 1/2 бр. червена
  • домати - 2 бр.
  • зелена салата
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го сложете да се пържи в малко загрята мазнина. Изчистете чушките от семките и нарязани на ситно ги прибавете към лука.

Разбъркайте и пържете до леко омекване. Нарежете месото на ситно и го сложете при зеленчуците. Разбъркайте и оставете за една минута.

Обелете единия домат, нарежете го на ситно и го добавете към сместа. Овкусете със сол, черен пипер и разбъркайте. След 1-2 минути махнете от огъня.

Отстранете на филиите кората и ги разточете на тънко. С чаша или малка купичка изрежете кръгове.

От горната страна ги намажете с разбито яйце. Вземете форма за мъфини и от долната страна в улеите подредете хляба. Печете в загрята фурна на 200 градуса до златист цвят около 15 минути.

Още топли ги напълнете с кръгче домат, 1-2 с.л.от пълнежа и малко нарязана на ситно зелена салата. Подправете такосите с предпочитан от вас сос.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар