Класически мит с кренвирш

09/02/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор6042277301
"Перфектната рецепта 2 в 1 - хем ще научите как да правите перфектното тесто за закуски, хем как се приготвят уникално вкусни кренвиршки "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 259
  • Преглеждания за месеца1258
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа пресяваме брашното, за да се аерира. Солта поръсваме по дъното, защото знаем, че не се обичат с маята. Нея я разтваряме в купичка с хладко мляко и лъжичка захар.

Отделно разбиваме яйцата, кефира и разтопеното масло. Всички продукти трябва да са със стайна температура. Изсипваме сместа в кладенчето, като прибавяме в него и активиралата се мая.

Постепенно започваме да смесваме всички продукти. След това тестото се прехвърля върху набрашнен плот и месим за около 10 минути, не повече.

Трябва да се получи гладко, меко, но нелепнещо тесто.

Оформя се на топка и се поставя в намазана дълбока купа. Тестото се оставя да втаса за около 50 минути.

След това се разделя на топчета с еднаква големина. Разточваме ги на правоъгълниче и поставяме по ½ кренвирш в края.

Затваряме като плик за писмо и завиваме края, подпъхвайки го в долната част. Поставяме готовите митове с кренвирш в тава, с хартия за печене, на разстояние един от друг.

Отново ги оставяме да втасат за около 20 минути.

Преди да ги поставим във фурната ги намазваме с разбит жълтък, смесен с малко прясно мляко.

Митовете за печене аз поставям в студена фурна и включваме първоначално на 200 градуса за 10 минути. След като увеличат обема си леко, намаляваме на 180 градуса.

Печенето продължава около 30-35 минути, това зависи до голяма степен от големината на тестото поставено за печене. Топлите кренвиршки поръсете с малко сминдух по желание.

Поставете ги върху решетка и покрийте с памучна кърпа.

Поднасяме топли с горчица или с доматен сос Криста, пържени картофки и студено пиво.

Съвет: Това тесто е основа и можете да го използвате за кифли със солен пълнеж или маймунски хляб. Кренвирша можете да смените с наденица или чоризо. Ако решите да приготвите 1/2 доза, намалете продуктите наполовина.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мисса
Мисса
09.02.2019 21:11
Уникални снимки!
0
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
10.02.2019 11:58
Много мило, благодаря! И най-простичката вкуснотия, поднесена по начин, по който ме удовлетворява, изглежда завършена. В домашни условия, с подръчни материали, всеки може да твори, защото визията очарова сетивата ни!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв