Начин на приготвяне
От брашното, сухата мая, захар, сол и хладка вода замесваме средно твърдо тесто. Оставяме да почине около 30 мин.
Върху леко набрашнена повърхност разточваме тестото на лист с дебелина 0. 5 см.
Кренвиршите се обелват. Правим напречни нарези на разстояние 1 см с остър нож, но не до долу. Завийте всеки кренвирш на кръг като венче, използвайте клечки за зъби, за да не се разгъват.
Всички венчета се поставят върху разточения лист тесто. С нож се изрязват кръгове с около 1 см. по- големи от венчетата. Краищата на тестото се подгъват и се получават калпачета.
Нареждаме ги в леко намаслена с олио тава. В средата на всяко калпаче се слага настърган кашкавал.
Оставят се на топло и завити с кърпа да втасат около 20 минути.
Пекат се на средно умерена температура до зачервяване. Сервирайте топли с любим сос по желание.