Ароматна супа от лапад

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Ароматна супа от лапад2 / 2
12/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"След тежките зимни манджи на коремът му се хапва нещо леко и свежо"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 - 2 връзки
  • лук - 1 глава + 2 - 3 стръка пресен
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • масло - 1 с.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • копър - 2 - 3 стръка
  • яйца - за гарниране
  • сол
  • за застройката
  • яйце - 2 бр. жълтък
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме подсолена вода в дълбока тенджера, след което прибавяме ситно нарязаните зеленчуци - без ориза и лапада.

Когато кипне отново, намаляваме и варим на тих огън почти до готовност на зеленчуците. Добавяме ориза, варим до омекването му, след което прибавяме лапада. Това се прави с цел той да остане свеж и да не изгуби цвета си.

Варим супата на тих огън около 3-4 минути, сваляте от котлона и застройвате с киселото мляко и яйцата.

Добавяте бучката масло, няколко стръка пресен копър. Гарнирате супата от лапад с твърдо сварени яйца, нарязани на кръгчета и поднасяте.

По желание може да пасирате супата от лапад.

Източник: Reni Cachkova от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: