Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Кашкавал пане - аламинут

Кашкавал пане - аламинут

Кашкавал пане - аламинут
Снимка: Бисерка Йосифова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Вкусно кашкавалче пане за изгладнели душици, които нямат търпение да чакат"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 500 г твърд
  • брашно - за овалване
  • яйца - 2 бр.
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много лесен за приготвяне и много вкусен аламинут, който ще се услади на всички.

Кашкавалът се нарязва на подходящи парчета с дебелина около 5 мм. Хубаво е да е студен или, ако имате време, да го приберете за кратко във фризера.

Парченцата кашкавал се топят последователно в студена вода, брашно, разбити яйца и галета. Пържат се на силен огън от двете страни до зачервяване.

Панираният кашкавал се оставят се за кратко на салфетка, за да попие излишната мазнина, след което се поднасят с подходяща гарнитура - свежа салата например.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#229691
Потребител#229691
Много бързо става, а и е вкусно.
28.03.2019 17:54
2
Марияна борисова
Марияна борисова
Трябва бързо да се пържи защото иначе се разлива от панировката.И при мен панировката е същата
28.02.2019 00:31
2