Начин на приготвяне
Измиваме просото. Обелваме и нарязваме морковите на кръгченца, а лука и картофчето - на ситни кубченца. Добавяме и киселото зеле на парченца.
Подправяме с хималайската сол, черния и червен пипер, кимиона, куркумата, чубрицата, шарлана и разбъркваме всичко заедно - хубаво и равномерно.
Наливаме водата в тавата с продуктите и слагаме да се пече на 250 градуса за около 35-40 минути - до сваряване на просото. Хубаво е да го разбъркаме един-два пъти по време на печенето и след това да го оставим последните минути да се запече леко.
След като е готово - топло и сгряващо, го поднасяме в 3-4 порции.
Чудесен експеримент и разнообразяване в начина на приготвяне на ястия с кисело зеле. Пожелание към киселото зеле на фурна може да се добавят още най-различни подправки на вкус.
Много вкусно постно кисело зеле с просо , приготвено на фурна! Лесно и здравословно!
Чудно Вкусно!