Салата от тиква, фенел и ябълки

ЗорицаЗорицаМастър Шеф90924927904
16/02/2019
"Има нещо магическо в зимните салати - толкова свежи и с толкова наситен вкус са те "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо319
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • фенел - 2 глави
  • тиква - 1 ч.ч. настъргана на едро ренде
  • ябълки - 1 бр. червена и 1 бр. зелена
  • чесън - 1 малка скилидка
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и настъргва на едро ренде. Полученото количество трябва да е около 1 ч.ч.

Ябълките се обелват, почистват от семенцата и също се настъргват на рендето.

Главите фенел се измиват, отрязват се стъблата и се настъргват на лентички с помощта на белачка на зеленчуци или V-образно ренде.

Скилидката чесън също се наситнява, както и листата от фенела.

Всичко се прехвърля в купа, овкусява се със сол, оцет и растителна мазнина, разбърква се салатата и се поднася веднага.

Добър апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар