Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с тиква, ябълки и извара

Щрудел с тиква, ябълки и извара

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Щрудел с тиква, ябълки и извара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Вкусен щрудел с невероятен аромат"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 12 фини
  • масло - 50 г
  • извара - 250 г
  • лимони - настъргана кора на 1 бр.
  • ванилова захар - 1 пакетче (10 г)
  • яйца - 1 бр.
  • сметана - 100 г
  • мак - 150 г смляно семе
  • стафиди - 50 г
  • тиква - 500 г
  • ябълки - 500 г
  • орехи - 150 г смлени
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 450 г
  • пудра захар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва, почиства се и се настъргва. Размесва се с 200 г захар и се оставя да престои 30 минути.

След това сокът се отцежда и ситно нарязаните ябълки се разбъркват с орехите и канелата.

Изварата се прекарва през цедка. Сметаната се разбива с яйцето, 100 г захар и ванилената захар, след което се разбърква с предварително накиснатите във вода стафиди, изварата и лимоновата кора.

Корите се разстилат на три ивици върху ленена кърпа. Намазват се с маслото и върху всяка ивица се слага по един от трите вида пълнеж.

Кърпата се повдига леко от единия край и трите рула се навиват едновременно.

Слагат се в намазана с масло тава и се пекат в умерена фурна около 15 минути. Горещият щрудел се поръсва с пудра захар.

Щруделът с тиква, ябълки и извара е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: