Меденки за деца с халва и шоколад

17/02/2019
"А децата просто обожават домашно приготвените меденки, затова зарадвайте своите с тези, приготвени с халва и шоколад "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо786
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е половин доза, за цяла увеличете продуктите. В купа се чуква яйцето, добавят се захар, мед, настъргана тахан халва, олио, сода за хляб и ванилия.

Разбива се много добре с телена бъркалка. Прибавяме на части брашното, бърка се с вилица на топка тесто, после се замесва на меко тесто (да не лепне).

Разточва се на кора, дебела 0.5 см и с формички се изрязват рибки, сърца, звезди и други фигурки, за да са интересни за децата.

Тестото от изрезките се събира, замесва, разточва и отново се режат меденки. Нареждат се формите върху килимче за печене в широка тава, или върху хартия за печене.

Със сламка се оформят очите на рибите и звездите. Фурната се загрява на 180 градуса. Печем меденките за 8-10 минути, колкото да сменят цвета си и изваждаме върху решетка да се охладят.

В малко канче се разтопяват масло, шоколад и прясно мляко. Разбъркват се до еднородна смес и я оставяме да стегне леко. С четка се намазват меденките и някои се поръсват с кокосови стърготини. Много са вкусни и чудесни за детски рожден ден!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар