Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постно прясно зеле с нахут на фурна

Постно прясно зеле с нахут на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Постно прясно зеле с нахут на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Постите или не, непременно трябва да опитате това вкусно предложение - постно прясно зеле с нахут на фурна"

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г (от консерва)
  • зеле - 500 г прясно
  • праз - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • шарена сол - 1 с.л. (смес от лют червен пипер, сол, сминдух)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на тънки кръгчета, а зелето - на тънки лентички. Отцедете нахута.

Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Сипете праза и гответе около 3 мин, докато омекне.

Добавете зелето, разбъркайте, захлупете с капак и гответе още около 10 мин, като разбърквате периодично.

Отстранете капака и добавете доматеното пюре и шарената сол. Разбъркайте отново хубаво и добавете нахута. Добавете малко вода.

Оставете ястието да поври около 10 мин, опитайте и овкусете с още сол, ако има необходимост.

Сипете постното зеле в огнеупорен съд за печене във фурната.

Запечете на 180-190°C за около 20 мин или докато течността се редуцира и постното зеле остане само на мазнина.

Постното прясно зеле с нахут на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: