Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постно прясно зеле с доматен сок

Постно прясно зеле с доматен сок

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
4830176
Постно прясно зеле с доматен сок
Снимка: Дани Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Изпитана рецепта от старите тефтери - постно прясно зеле с доматен сок"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.(около 1. 5 - 2 кг)
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • доматен сок - 1 консерва или 4 - 5 с.л. доматено пюре
  • червен пипер
  • захар - щипка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства и се нарязва на не много ситно.

В тава се намачква със сол и се оставя да престои поне 1 час.

В тенджера се слагат олиото, нарязаният лук, чесън и настърган морков. Запържват се леко и започва прибавянето на зелето, което не се отцежда от отделената вода.

Когато се сложи всичкото зеле, се оставя да се позадуши, като се разбърква от време на време.

След извирането на водичката, която отделя зелето се оставя да се позапържи като се разбърква честичко. При желание може да му се добави вода и да се остави да поври.

Когато зелето е полусварено се добавя червения пипер и консервата с доматен сок. Слага се и щипката захар.

Разбърква се и ври докато постното зеле остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: