Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Бързи банички на тиган

Бързи банички на тиган

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Бързи банички на тиган
Снимка: Нина Иванова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Когато нямате време, а сте наистина гладни - ето ви едни бързи банички на тиган"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 2 листа
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 100 г
  • олио - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Навийте заедно двете кори за баница на тънко руло. Нарежете на лентички с дебелина около 3-4 см.

В купа разбийте яйцата и объркайте с натрошеното на дребно сирене. Сипете яйчената смес при нарязаните лентички. Хубаво объркайте, за да се разпредели равномерно яйчената смес.

Загрейте олиото на умерена температура в тиган с незалепващо дъно.

Разпределете корите с яйчената смес на равномерна палачинка. Печете до златисто за около 3-4 мин.

Поставете капак и обърнете палачинката. Върнете в тигана и изпечете и от другата страна.

Оставете леко да се охлади, нарежете баничките и поднесете.

Бързите банички на тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: