Начин на приготвяне
Пресейте 400 г брашно и към него добавете първо солта и захарта, а после водата, оцета и олиото. Замесете тестото.
Прехвърлете на плота и продължавайте да месите, като добавите още малко брашно. Тестото трябва да е меко, но да не лепне. Оставете тестото покрито с кърпа или затворено в купа, да си почине за 15 минути.
След това го премесете и разделете на 9 равни части, получават се по около 80 г.
Направете питки, поставете ги в тава и ги намажете обилно с олио. Покрийте питките с кърпа и ги оставете да си починат за около 30 минути. Хубаво е да имате силиконова подложка за месене, но и на плота ще стане.
Вземате една питка и започвате да я разстилате с ръце, като отново я намазвате с малко олио от двете страни. Продължавате да разстилате, докато направите голям правоъгълник.
Ако ви се скъса някъде, не се притеснявайте. В средата сложете натрошено сирене. Слагайте според вашия вкус, може повече или по-малко. След това сгъвате домашните банички, както е показано във видеото и на снимките.
Съветвам ви да оставите сгънатите банички да си починат малко / 5-10 минути/, като отново ги покрийте с кърпа. Стават по-хубави и се надуват.
Но ако нямате време, може и веднага да ги изпечете. Пекат се на загрят и сух тиган от двете страни. Накрая намазвам топлите банички с краве масло и поднасям с любов.
Споделено от: Вкусни рецепти с Валерия
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за банички със сирене или вкусни банички на тиган.