Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Меки банички на тиган

Меки банички на тиган

Sunny PetkovaSunny Petkova
Новак
2610723
Меки банички на тиган
Снимка: Sunny Petkova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
10
"Когато всички са гладни и вече ви чакат на масата, трябва да заложите на бърза и изпитана рецепта за банички на тиган"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1/2 пакет
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • олио - за намазване
  • мас - за пържене или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето, яйцата и киселото мляко се разбъркват много добре, така че да няма бучки.

Листите на корите се разрязват през средата на широката страна.

Взимаме лист, сгъваме го по дължина на две, намазваме с олио, поръсваме с плънката половината от листа и започваме да го затваряме.

Прегъваме дългата страна на около 1.5-2 см и от другата страна го сгъваме на триъгълник. Загъваме го няколко пъти и го затваряме.

В сух тиган слагаме малко мазнина да загрее на силен котлон и слагаме баничките да се опържат от двете страни.

Стават много вкусни и меки банички на тиган!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: