Начин на приготвяне
От яйцата, прясното мляко, брашното и солта направете смес като за омлет. Разбийте хубаво. В намаслен тиган за палачинки изпечете няколко тънички омлетчета.
Поставете омлетите един върху друг и завийте на стегнато руло. С остър нож нарежете на кръгчета с дебелина между 1.5 - 2.5 см Разпръснете с ръка омлетените шайби и ще получите въпросните домашни талиатели.
За да получите доматения сос в малко мазнина, пръжнете леко настъргания морков, накълцания кромид лук и пресования чесън. Прибавете домата от консерва, пикантината. Изварете за около 10 минути и пасирайте.
Сервирайте домашните талиатели полети с доматен сос и гарнирайте с настъргано твърдо сирене.
Да ви е вкусно!