Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с доматен сос и кайма

Талиатели с доматен сос и кайма

Талиатели с доматен сос и кайма
Снимка: Камелия Григорова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Днес залагаме на любимото ни талиателе а ла Болонезе. Някой друг иска ли?"

Необходими Продукти

  • талиатели - 1/2 пакет
  • кайма - 250 г
  • доматен сос - 200 г
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - за поръсване
  • босилек - сух
  • зехтин
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме да варим талиателите във вряща вода със сол. Варим ги около 12-15 мин. През това време си приготвяме соса.

Нарязваме наситно лука и го слагаме да омекне в тиган със зехтин.

След като омекне добавяме каймата и я раздробяваме в тигана докато не стане на малки трохички.

Добавяме и доматения сос и оставаме да къкри докато се редуцира сосът.

Добавяме и наситнените гъби към него. Слагаме сухия босилек в соса, както и 2 пресовани скилидки чесън и сол на вкус.

Сварените талиатели ги отцеждаме и добавяме соса към тях. Сервираме топли и поръсени с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: