Начин на приготвяне
Пригответе доматения сос, като в тиган сгорещите зехтина и запържите за кратко обелената и пресована скилидка чесън. Добавете нарязания на ситно зелен лук. Щом омекне, добавете настърганите на ренде домати (без кожата). Гответе до сгъстяване на соса.
Подправете със захарта, сол, черен пипер и нарязани на ситно листа босилек. За по-гладък сос по желание може да го пасирате.
Сварете пастата в гореща подсолена вода според указанията на опаковката.
Овкусете филето сьомга с пипер и сол на вкус. Изпечете в тиган с малко зехтин от двете страни до готовност (по 2 мин. от всяка страна). Отстранете кожата и накъсайте на парчета.
Отцедете готовата паста и сипете лъжица зехтин. Разбъркайте добре.
Смесете талиателите с доматения сос и рибните парчета. Разбъркайте внимателно.
Сервирайте и поръсете с листа босилек.
Коментари