Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели със сьомга и доматен сос

Талиатели със сьомга и доматен сос

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Талиатели със сьомга и доматен сос
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2
16/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Вземете най-доброто от италианската кухня и поканете приятели и близки на вечеря И да не забравите за виното"

Необходими Продукти

  • талиатели - 80 г
  • сьомга - 150 - 200 г филе
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 2 с.л.
  • за доматения сос
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 бр. скилидка
  • домати - 200 г добре узрели
  • зелен лук - 1 стрък
  • босилек - 1 шепа пресен
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе доматения сос, като в тиган сгорещите зехтина и запържите за кратко обелената и пресована скилидка чесън. Добавете нарязания на ситно зелен лук. Щом омекне, добавете настърганите на ренде домати (без кожата). Гответе до сгъстяване на соса.

Подправете със захарта, сол, черен пипер и нарязани на ситно листа босилек. За по-гладък сос по желание може да го пасирате.

Сварете пастата в гореща подсолена вода според указанията на опаковката.

Овкусете филето сьомга с пипер и сол на вкус. Изпечете в тиган с малко зехтин от двете страни до готовност (по 2 мин. от всяка страна). Отстранете кожата и накъсайте на парчета.

Отцедете готовата паста и сипете лъжица зехтин. Разбъркайте добре.

Смесете талиателите с доматения сос и рибните парчета. Разбъркайте внимателно.

Сервирайте и поръсете с листа босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Радвам се,че ви харесват :) Освен вкусни са и много по-полезно от тези с кайма :) Сия,и аз ги Обужавам с повечко сос облети целите :)
16.05.2016 12:38
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Голяма вкусотия,обожавам пастата да е напоена хубаво със сос.Започнах да се облизвам:)
16.05.2016 12:29
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Получили са се супер вкусни. Браво!
16.05.2016 12:07
1