Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свинско джоланче с гъби, броколи и моцарела

Свинско джоланче с гъби, броколи и моцарела

Свинско джоланче с гъби, броколи и моцарела1 / 2
25/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр. обезкостен
  • лук - 1 глава
  • гъби - 200 - 300 г
  • броколи - 1/2 - 1 глава
  • картофи - 4 - 5 бр. средни
  • моцарела - 1 бр. 220 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • прясно мляко - 50 - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се месото. Добавя се малко вода и се вари до готовност, докато остане на мазнина.

В тава се изважда месото, а в мазнината се запържва лукът. Добавят се гъбите и се пържат до готовност.

Изваждат се при джолана, а в мазнината се слага броколито да се позапържи. Всичко се смесва в тавата.

Добавят се картофите, нарязани на едро и подправките. Отгоре се разпределя моцарелата, нарязана на кръгчета.

Покрива се с фолио и се пече в предварително загрятя на 220 градуса фурна до готовност на картофите.

Отстранява се фолиото и се залива с разбитата с млякото сметана.

Запича се за още десетина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: