Шпиковано свинско джоланче

Шпиковано свинско джоланче1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Джоланът, за който всеки мъж си мечтае...Дайте му рецептата и нека си го сготви"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр. около 1.5 кг
  • картофи - 1.2 кг
  • чесън - 10 бр. скилидки
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • моркови - 3 бр.
  • печурка - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, премахваме кожата на джолана, ако има такава. След това със студена вода го измиваме хубаво.

С остър нож правите дълбоки разрези в порядъка на 3-4 см (около 10 на брой).

След това във всяка получена дупка слагате по една обелени скилидка чесън.

Поръсвате джолана с червен пипер, чубрица, сол и малко олио. Хубаво масажирате месото, докато подправките се смесят.

В дъното на йенски съд слагаме картофите, нарязани на едро, предварително измити и обелени заедно с морковите и гъбите, които са също на едри парчета.

Овкусяваме само със сол. Разбъркваме зеленчуците и поставяме между тях вече овкусения джолан.

Това цялото нещо поливаме с 50-60 милилитра олио и половин чаша бяло вино.

Слагаме капака и печем джолана в студена фурна на 150 °C около 3 часа.

Да ви е сладко с моето шпиковано свинско джоланче!

Вижте още какво точно е джолан, както и как да обезкостите джолана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: