Начин на приготвяне
Продуктите са за 2 броя калцоне.
Бутер тестото се разделя на 2 равни части и се разстила. Доматеният сос се смесва с майонезата и се разбърква добре.
С получения сос се намазват двата блата бутертесто.
Отгоре се поръсват със сух риган. Върху тестото се подрежда пуешкото филе, нарязано на тънки филии.
Гъбите се нарязват на филийки и се задушават до омекване в маслото. Разпределят се върху филето.
Завършваме с настърганиа или нарязана на много тънки филийки Гауда. По желание може да сложите малко топено сирене.
Завиват се двата края и се прехлупват. С остър нож се правят леки разрези, за да излиза парата отгоре.
Намазват се с жълтък и се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна за 20 минути.
Източник: Mira Rumenova от Кулинарна мрежа
Калцонето с пуешко и гауда е много вкусно.
Коментари