Начин на приготвяне
Смесете маята, захарта, солта и водата, разбъркайте с вилица и покрийте купата. Оставете маята да шупне за 10-тина минути. В отделна купа пресейте брашно и добавете към него зехтина и маята.
Замесете меко и еластично тесто. Оформете го на топка и го поставете в намазнена купа. Покрийте и оставете на топло да удвои обема си.
Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава за печене с малко зехтин и премесете отново втасалото тесто. Разделете го на 4 части, всяка от които се разточва.
Върху едната половина се слага част от шунката, марулята, сиренето и гъбите, но оставете 2 см от края, които да не са покрити. Намажете ръба на пицата с малко вода и похлупете с другата половина.
Защипете добре краищата, наредете приготвените пици Калцоне в тавата и ги намажете с разбито яйце, поръсете с черен пипер и едрата сол. Печете до получаване на златист цвят.
Коментари