Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Калцоне с пуешко и гауда

Калцоне с пуешко и гауда

Калцоне с пуешко и гауда
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"За отличен старт на деня, за вкусен обяд или за вечеря, която всички искат да опитат - перфектни са за всичко"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 270 - 200 г
  • доматен сос - 2 с.л.
  • майонеза - 2 с.л. лека
  • риган - сух
  • пуешко филе - 250 г
  • гъби - 200 г
  • масло - 1 с.л.
  • гауда - 250 г или кашкавал
  • яйца - 1 бр. жълтък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 2 броя калцоне.

Бутер тестото се разделя на 2 равни части и се разстила. Доматеният сос се смесва с майонезата и се разбърква добре.

С получения сос се намазват двата блата бутертесто.

Отгоре се поръсват със сух риган. Върху тестото се подрежда пуешкото филе, нарязано на тънки филии.

Гъбите се нарязват на филийки и се задушават до омекване в маслото. Разпределят се върху филето.

Завършваме с настърганиа или нарязана на много тънки филийки Гауда. По желание може да сложите малко топено сирене.

Завиват се двата края и се прехлупват. С остър нож се правят леки разрези, за да излиза парата отгоре.

Намазват се с жълтък и се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна за 20 минути.

Източник: Mira Rumenova от Кулинарна мрежа

Калцонето с пуешко и гауда е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна борисова
Марияна борисова
Много богата пица
26.02.2019 17:47