Начин на приготвяне
За основата:
Разбиват се яйцата със захарта до пълното разтваряне на захарта. Към тях се прибавят олиото, ванилията и врялата вода при непрекъснато бъркане на сместа.
Пресява се брашното с бакпулвера и се прибавят при течните съставки на основата. Намаслява се правоъгълна тавичка и се излива сместа в нея.
Основата се пече на 180°С за 30 мин. Изважда се от фурната и се оставя да изстине. През това време се прави кремът за сладкиша.
За крема:
Разтопява се шоколадът на водна баня или в микровълнова. Заквасената сметана се разбърква с пудра захар (количеството на пудрата захар се определя от вас, в зависимост колко сладък искате да бъде кремът, но за начало сложете 1/2 ч.ч. от захарта и опитайте, ако не ви е достатъчно сладко сложете още и разбъркайте отново).
Към сладката вече заквасена сметана прибавете две супени лъжички бейлис или повече в зависимост от вашия вкус и разтопения вече шоколад, като от него може да оставите малко за декорация. Разбърквате всичко добре.
Оформяне на сладкиша:
Изстиналата основа я мажете с малиново сладко (тънък слой). Отгоре нанасяте от сместа със заквасена сметана и украсявате с цели малини или малинки от сладкото и от разтопения шоколад.