Начин на приготвяне
Обелете и нарежете ябълките на сравнително фини парченца, може и на филийки. Поръсете със лимоновия сок, за да не потъмняват, и ги разбъркайте с рома, канелата и 4 с.л. от захарта. Разстелете в намазана с малко от маслото тавичка (много подходящи са стъклени или керамични такива) с диаметър 20 см.
Пресейте брашното в купа и смесете със захарта, овесените ядки (добре е те да са филирани) и ваниловата захар.
Нарежете вътре студеното масло и започнете втриване с пръсти до получаване на трохи (крамбъл). Приберете в хладилник, а през това време включете фурната да загрява на 180 градуса.
Сипете маслените трохи върху ябълките и заравнете, но не заглаждайте прекалено - крамбълът трябва да има рошав вид.
Изпечете за 30 минути или до златист загар.
Поднесете изстиналия крамбъл (може и леко топъл) с топка сладолед!
Да ви е сладко!
Коментари