Меланж запеканка за ценители

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
443
2k
1k
884
3
24/02/2019
"Ценителите получават веднага двойна порция от тази запеканка, всички останали получават рецептата и могат да си приготвят сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 164
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата, изстудете и обелете.

Печурките, измити и подсушени, нарязваме на филийки и задушаваме с половината краве масло и шипка сол. Като останат на мазнина ги слагаме в голяма купа.

При тях прибавяме нарязаната на малки късчета пържола. Не е задължително да е точно пилешка пържола от бут. Ползвайте каквото месо имате - ще се получи.

Настържете на едро ренде моцарелата, кашкавала и твърдо сварените яйца. Прибавете в купата.

Натрошете синьото сирене. Обезкостете маслините. Размразете спанака. Всичко добавете в купата. Сложете готварската сметана и пикантината. Разбъркайте.

Намажете дъното и стените на малка тавичка с останалата половина от маслото. Изсипете получената смес и заравнете отгоре.

Печете в предварително загрята фурна до порозовяване.

Сервирайте запеканката топла. Ако желаете може да добавите и пресни зеленчуци като гарнитура.

Рецептата е подходяща за ниско въглехидратен, високо мазнинен режим на хранене.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Величка Щърбанова
Станислава, и на мен ми харесва, но не го хапвам всекидневно...
1
0
Станислава Вълкова
Изглежда великолепно ястие, много апетитно. Обожавам вкуса на синьото сирене .
0
0
Галичка
Галичка
27.02.2019 18:47
Прекрасна идея! Браво!
1
0
Величка Щърбанова
Благодаря сърдечно за оценката!
0
0