Начин на приготвяне
Сварете яйцата, изстудете и обелете.
Печурките, измити и подсушени, нарязваме на филийки и задушаваме с половината краве масло и шипка сол. Като останат на мазнина ги слагаме в голяма купа.
При тях прибавяме нарязаната на малки късчета пържола. Не е задължително да е точно пилешка пържола от бут. Ползвайте каквото месо имате - ще се получи.
Настържете на едро ренде моцарелата, кашкавала и твърдо сварените яйца. Прибавете в купата.
Натрошете синьото сирене. Обезкостете маслините. Размразете спанака. Всичко добавете в купата. Сложете готварската сметана и пикантината. Разбъркайте.
Намажете дъното и стените на малка тавичка с останалата половина от маслото. Изсипете получената смес и заравнете отгоре.
Печете в предварително загрята фурна до порозовяване.
Сервирайте запеканката топла. Ако желаете може да добавите и пресни зеленчуци като гарнитура.
Рецептата е подходяща за ниско въглехидратен, високо мазнинен режим на хранене.
Да ви е вкусно!
Коментари