Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пасти»Шоколадови пасти за ценители

Шоколадови пасти за ценители

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Шоколадови пасти за ценители
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
17/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Осигурете си една истинска духовна и физическа наслада с тези страхотни шоколадови петифури"

Необходими Продукти

  • млечен шоколад - 280 г
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • заквасена сметана - 150 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 1/3 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 и 1/2 ч.л.
  • банани - 1 и 1/3 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • вода - 200 мл
  • краве масло - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.л.
  • шоколадови топчета - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на домашните шоколадови пасти ще ви трябва миксер. В неговата купа чукнете яйцата, прибавете водата и заквасената сметана. Разбийте добре.

Прибавете оцета и олиото, след това ванилиите и содата. Последни сложете какаото и захарта. Отново разбийте добре до хомогенна смес.

Пресейте брашното и добавете и него при останалите съставки, на части.

Пригответе си подходяща тава, най-добре правоъгълна, постелете лист хартия за печене. Намазнете с малко олио.

Готовата смес за блата за вашите пастички разделете на 3 места - в три отделни купички. Едната изсипете в тавичката, разпределете навсякъде. Изпечете за половин час на 150 градуса.

Може да проверите с клечка - ако е суха, блатът е готов. Трябва да изстине преди да продължите нататък.

Намазнете отново хартията за печене с мазнина. Сипете втората част от сместа. Това се прави и с последната купа или последния блат за петифурите. Изпечете и оставете да изстинат.

В тенджера сипете да заври 300 мл сметана. Натрошете на дребно 200 г от шоколада и изсипете при сметаната. Разбъркайте, докато се усвои и се получи шоколадов сос. Приберете в хладилник да се изстуди.

Щом шоколадовата сметана и блатовете са студени, може да започнете да сглобявате сладкиша, който след това ще се превърне в шоколадови петифури.

Разбийте сметаната с миксер - щом обърнете купата, не трябва да пада. Сложете първия блат на равна повърхност. Разпредете половината от разбитата сметана върху него.

Нарежете половин банан на колелца. Наредете върху сметаната и сложете втория блат. Нанесете върху него останалата сметана. Върху нея сложете втората половина от банана, също нарязан. Отгоре сложете и последния блат.

Разчупете останалите 80 г шоколад, добавяйки 1 с.л. масло към него. Разтопете в микровълнова за около 60 секунди. Объркайте хубаво, трябва да се получи консистенция на течен шоколад. Оставете настрани да изстине.

Последно разбийте останалата сметана - 200 мл. Задетелете част от нея за украса на пастичките Готовата шоколадова торта нарежете на 8 еднакви квадрата.

Всяка една от петифурите намажете с разбитата сметана от всяка страна. Полейте с течен шоколад - около 1 с.л.

След като изстинат, украсете шоколадовите пасти за ценители със сметанови розички. Добавете колеклце банан и шоколадово топче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: