Начин на приготвяне
Винен кебап за ценители от тефтерите на баба.
Нарежете свинската плешка на хапки, посолете и подправете с черен пипер.
Сложете в дълбока тенджера олио и загрейте на котлона. Поставете парчетата свинско месо и запържете, като периодично отпенвате пусналата вода и разбърквате, докато започне да се пържи и остане само на мазнина.
Нарежете лука и чесъна на ситно.
Когато месото започне да става златисто на цвят добавете лука и чесъна, разбъркайте, пържете няколко минути до омекване и сложете доматеното пюре.
Гответе 5 минути и сипете виното. Разбъркайте и оставете да се изпари алкохола. Накрая сипете смлените домати, подправете със сол, черен пипер, бахар зърна, червен пипер, захар и дафинов лист. Разбъркайте, сипете бульона и прехвърлете в дълбока тавичка. Сложете една супена лъжица масло и покрийте тавата с ауминиево фолио.
Сложете в загрята фурна на 180 градуса за 40 мин. до готовност на свинския кебап.
Накрая поднесете със сварен ориз и свеж магданоз.
Източник: Блогът на Сия Рибагина
Кебап можете да си приготвите по-много начини, ние само ще препоръчаме да разгледайте и другите ни рецепти за кебап.