Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Меланж запеканка за ценители

Меланж запеканка за ценители

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Меланж запеканка за ценители
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Ценителите получават веднага двойна порция от тази запеканка, всички останали получават рецептата и могат да си приготвят сами"

Необходими Продукти

  • спанак - 150 г замразен
  • пилешки пържоли - 150 г от бут (готова изпечена)
  • печурки - 200 г
  • моцарела - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • синьо сирене - 50 г
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • маслини - 15 бр.
  • масло - 30 г
  • готварска сметана - 3 с.л.
  • универсална подправка - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата, изстудете и обелете.

Печурките, измити и подсушени, нарязваме на филийки и задушаваме с половината краве масло и шипка сол. Като останат на мазнина ги слагаме в голяма купа.

При тях прибавяме нарязаната на малки късчета пържола. Не е задължително да е точно пилешка пържола от бут. Ползвайте каквото месо имате - ще се получи.

Настържете на едро ренде моцарелата, кашкавала и твърдо сварените яйца. Прибавете в купата.

Натрошете синьото сирене. Обезкостете маслините. Размразете спанака. Всичко добавете в купата. Сложете готварската сметана и пикантината. Разбъркайте.

Намажете дъното и стените на малка тавичка с останалата половина от маслото. Изсипете получената смес и заравнете отгоре.

Печете в предварително загрята фурна до порозовяване.

Сервирайте запеканката топла. Ако желаете може да добавите и пресни зеленчуци като гарнитура.

Рецептата е подходяща за ниско въглехидратен, високо мазнинен режим на хранене.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Станислава, и на мен ми харесва, но не го хапвам всекидневно...
15.03.2019 20:13
1
Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Изглежда великолепно ястие, много апетитно. Обожавам вкуса на синьото сирене .
15.03.2019 19:34
Галичка
Галичка
Прекрасна идея! Браво!
27.02.2019 18:47
1
1
Покажи всички подкоментари
Марияна борисова
Марияна борисова
Синьото сирене може ли да бъде заменено с друго?
26.02.2019 21:20
1
1
Покажи всички подкоментари