Печени чушки с прясно мляко

Печени чушки с прясно мляко

ЕвгенияЕвгения
Новак
16
57
553
Печени чушки с прясно мляко1 / 2
04/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
"Рецепта съкровище от старите тефтери, която веднага записваме сред любимите си"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. зелени или червени, кой каквито обича или и от двата вида
  • домати - 4 - 5 едри /или готов доматен сок, дом. пюре/ рендосани или пасирани
  • захар - 1 ч.л. / тя е по - желание за киселината/
  • плясно мляко - 1 л
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - пресен
  • черен пипер - на вкус
  • олио - малко за запържване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, обелват се, може със семето, без семето, цели, нарязани на ленти според вкуса.

Доматите се запържват с олио, добавя се брашното, прясното мляко, чесънът, черният пипер, захарта. Сместа става розово кремообразна, когато заври се слагат чушките.

Да поври още 20-30 мин. до желаната гъстота. Накрая след свалянето от огъня се слага солта и магданозът, нарязан на ситно.

Вкусна е да се яде и топла и студена.

Приятен апатит!

Предлагам Ви моята рецепта, която знам от моята свекърва, която беше страхотна готвачка. Това ястие се прави май само в Северна България, защото където и да отида и да го сготвя, не са го правили или опитвали. Количествата, който давам са за около 6 порции, в зависимост по-колко чушки ще сложите на човек.

Рейтинг

5 2
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка: