Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Хек в прясно мляко, гарниран с пържени чушки

Хек в прясно мляко, гарниран с пържени чушки

Хек в прясно мляко, гарниран с пържени чушки
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Риба и мляко - неочаквано вкусна комбинация"

Необходими Продукти

  • риба хек - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - 1 к.л.
  • куркума - 1/2 к.л.
  • олио - 300 - 400 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • за гарнитурата
  • чушки - 6 бр.
  • люти чушки - 4 бр.
  • за соса
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • копър - 5 - 6 стръка
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибата, почистете я и я нарежете на парчета с големина около 5 см.

В прясното мляко сложете солта и куркумата. Разбъркайте добре и с получената смес залейте парчетата риба. Оставете така да престои около 30 минути.

През това време нарежете сладките чушки на парчета. Загрейте олиото и в него изпържете нарязаните сладки чушки.

Извадете ги с решетъчна лъжица, като отцедите мазнината. Пуснете в горещото олио и лютите чушки, само че цели.

Пържете до готовност и тях извадете, като ги отцедите от мазнината. Отцедете рибата от прясното мляко и я подсушете.

Оваляйте парчетата в брашно и ги пържете в горещото олио, в което сте пържили чушките, като ги обръщате от всички страни.

Пържете рибата около 15-20 минути. Ако желаете, може да ползвате фритюрник за пърженето на чушките и рибата.

Пригответе сос, като изцедите сока на 1 лимон. В него прибавете зехтина, ситно нарязани копър и чесън. Поръсете с щипка сол и разбъркайте.

Подредете готовите парчета риба Хек в чиния. Гарнирайте с готовите пържени чушки. Полейте рибата и чушките с готовия сос.

Хекът в прясно мляко, гарниран с пържени чушки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: