Торта Киндер пингуи

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189291485202
Торта Киндер пингуи
Снимка: Искра
1 / 2
28/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"Попитайте децата и те ще ви кажат, че любимата им торта е Киндер пингуи - ето и как да я приготвите"

Необходими Продукти

  • за блата
  • какао - 25 г
  • вода - 90 мл вряла
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 130 г
  • олио - 60 мл
  • брашно - 140 г
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • за крема
  • желатин - 3 листа около 6 г
  • течна сметана - 2 с.л.
  • маскарпоне - 500 г
  • пудра захар - 80 г
  • ванилия - 1 ампула
  • сметана - 250 мл за разбиване
  • за шоколадовия диск
  • тъмен шоколад - 80 г
  • за глазурата
  • тъмен шоколад - 150 г
  • течна сметана - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме какаото с врялата вода, разбъркваме и оставяме да се охлади.

Отделяме белтъците и ги разбиваме на сняг. Постепенно добавяме половината захар - 65 г, и бием до твърди връхчета.

В отделна купа разбиваме жълтъците с останалата захар, добавяме олиото, пресятото с бакпулвера брашно и какаото. Разбъркваме всичко добре.

Към тази смес на няколко пъти добавяме разбитите белтъци, като разбъркваме внимателно с шпатула.

Изсипваме сместа във форма за торта с диаметър 24 см, застлана с хартия, и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 20 минути. Оставяме да се охлади.

За шоколадовия диск разтапяме шоколада на водна баня. Върху хартия за печене очертаваме кръг с диаметър 24 см и разстиламе шоколада. Слагаме в хладилника да стегне.

Накисваме листата желатин в студена вода за 10 минути. Загряваме 2 с.л. сметана, добавяме желатина и разбъркваме. Оставяме малко да изстине. За крема разбиваме маскарпонето с пудрата захар и ванилията. Отделно разбиваме сметаната на пухкав крем, смесваме с маскарпонето и при непрекъснато бъркане прибавяме желатина.

Разрязваме блата на две и върху едната част разпределяме половината от крема. Върху него слагаме шоколадовия диск, останалия крем и втората част от блата.

За глазурата на тортата загряваме сметаната, прибавяме шоколада и разбъркваме, докато се разтопи. Заливаме тортата и оставяме за поне 4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: