Варено жито с тиква и стафиди

иваива
Новак
4
21
8
4
03/03/2019
"Рецепта, стара като света и все така актуална"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо820
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме житото на бавен огън, варим и тиквата.

След прецеждане на житото добавяме сварената, обелена и пасирана тиква, объркваме добре.

Прибавяме стафидите, блендирания лимон, захарта и /или меда/ , галетата, канелата и ванилиите.

Всичко се обърква добре и се разпределя в подходящи чашки. Отгоре вареното жито може да се поръси с канела.

Вкусът на така приготвеното варено жито с тиква е сладко-кисел, аромата е прекрасен!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар