Американски палачинки с рикота и сладко от киви

05/03/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър3205
"Вкусно по американски - топящи се в устата палачинки с рикота и сладко от киви"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо585
  • Преглеждания за месеца584
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците на яйцата в две отделни купи. Добавете шипка сол към белтъците и ги разбийте на пухкав сняг с миксер. Добавете сиренето рикота към жълтъците и разбъркайте добре. Сипете прясното мляко и разбийте сместа отново.

Започнете да добавяте постепенно брашното. Сипете чаена лъжичка бакпулвер и разбъркайте отново. Обединете двете смеси внимателно с шпатула, за да запазите въдушността на белтъците.

Загрейте бучка масло в плитък тиган и изпечете палачинките от двете страни до златисто.

За сладкото от киви обелете килограм от плода и нарежете на парченца. Поставете в дълбок съд на котлона заедно със захарта, оставете сместа да заври и гответе на умерен огън до сгъстяване.

Добавете прясно настъргана кора от лайм и изстискайте и сока от плода в сладкото. Разтворете супена лъжица желатин в малко хладка вода, след което разтопете желатина на водна баня и прибавете в сладкото.

Разбъркайте и изчакайте сместа да заври отново. Гответе за кратко и свалете съда от котлона. Прибавете чаена лъжица зърна розов пипер за по-интересен вкус и пресипете сладкото в подходящ съд.

Гарнирайте пухкавите американски палачинки с рикота със сладкото и сервирайте.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар