Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Палачинки от червена леща без глутен

Палачинки от червена леща без глутен

keisygushkeisygush
Новак
1218
Палачинки от червена леща без глутен
Снимка: keisygush
1 / 3
04/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
23 мин.
Порции
4
"Може би изобщо не сте се замисляли за палачинки от червена леща, но точно затова ни сме тук. Приветстваме ви да опитате тази рецепта още днес"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч. (част)
  • вода - 2 ч.ч.(части)
  • По желание
  • олио - за изпържване
  • сол
  • чубрица
  • кайенски пипер - Щипка или лют пипер
  • черен пипер
  • кимион - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва във водата минимум за 3 часа или за през нощта.

След това се блендира до получаване на хомогенна и гладка смес, без цели зърна - малко по-гъста от тази за обикновени палачинки. Слагаме подправките по желание и разбъркваме още веднъж. Сместа трябва да е много добре смляна.

Изпържваме (или изпичаме, ако е без олио) до златисто на среден огън на тиган с незалепващо покритие както обикновена палачинка.

Като сложите черпак смес в тигана, разтърсете във въздуха във всички посоки до получаване на кръгла форма. Като половината от диаметъра си е променил цвета на по-жълтеникав и по ръбчето започне да се запича, палачинката от леща е готова за обръщане.

Палачинките от червена леща без глутен се сервират топли или студени, вместо хляб или арабска питка.

Овкусете с подправките на основното си ястие и ще имате страхотно допълнение към всяко ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: