Начин на приготвяне
Почистете скумрията от вътрешностите, измийте я обилно с вода и я подсушете. Овкусете я с универсална подправка за риба и я оставете за около 20 минути.
Сварете картофите до готовност. Обелете ги и ги нарежете на кръгове.
Застелете тава за печене с хартия, наредете от едната страна рибите, а от другата наредете кръгчетата картофи.
Овкусете картофите със сол и черен пипер. Полейте със зехтин и изпечете в загрята фурна до златист загар.
Малко преди готовност поръсете картофите с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.
Преди да поднесете печената риба, поръсете със счукан чесън, ситно нарязан магданоз и парченца лимон.
Печените дребни скумрии с кашкавалени картофи са много вкусни.