Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Еленски бут със сметана върху канапе от картофи

Еленски бут със сметана върху канапе от картофи

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Еленски бут със сметана върху канапе от картофи
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
04/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Да приготвите по вкусен начин еленско месо може да е предизвикателство, но ние знаем как да го преодолеете с лекота"

Необходими Продукти

  • еленски бут - 1 пържола
  • кисели краставички - 1 буркан
  • печурки - 150 г
  • готварска сметана - 300мл
  • картофи - 600 г
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За начало картофите се обелват, измиват и нарязват като за пържене.

Олиото се налива в тиган да загрее и в него изпържваме картофите. Щом са готови, ги изваждаме в йенска тенджерка. Затваряме ги с капак да не изстиват и започваме да приготвяме другите неща от рецептата.

Пържолата от еленският бут се нарязва на тънки жулиени. Киселите краставички - на дребни кубчета. Измиваме печурките и всяка гъба срязваме на четири парчета.

В тиган или най-добре касерола наливаме не повече от 1 с.л. олио да загрее. Слагаме печурките да се запържат, след тях добавяме еленският бут и накрая киселите краставички.

Щом всичко се запържи добре, наливаме сметаната. Когато се сгъсти всичко, е готово.

Махаме капака на йенската тенджера и заливаме картофите с получената сметанова смес.

Посоляваме леко и сервираме, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: