Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински бут с картофи на фурна

Свински бут с картофи на фурна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Свински бут с картофи на фурна1 / 2
04/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свински бут - 1.2 кг
  • картофи - 1. 5 кг нарязани
  • лук - 7 глави шалот
  • розмарин - 6 стръка
  • морска сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете розмарина в съд, поръсете го с малко зехтин и го запечете за 8 минути докато стане хрупкав.

Извадете от фурната и охладете. Начукайте розмарин със сол. Намажете бута с розмариновата сол, сложете в тава и запечете за 20 минути.

Междувременно смесете нарязаните картофи с лука, чесъна и пушения пипер, овкусете със сол и черен пипер. Намалете фурната на 180 градуса, извадете тавата с месото и наредете картофите около него.

Върнете във фурната и печете още около 45 минути. Извадете месото и оставете месото да си почине 20 минути, като за целта махнете картофите от тавата и го завиете с фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: