Начин на приготвяне
Мариноване:
Нарязваме лука и чесъна на едро и прибавяме останалите подправки за маринатата, слагаме ги на котлона да кипнат и охлаждаме. Заливаме месото и го държим в покрит съд за 24 часа в хладилник.
Нарязваме отцеденото и добре почистеното от ципите месо на ивици и го запържваме в зехтина заедно със солта и черния пипер.
Към него добавяме обелените и начукани скилидки чесън и доматено пюре. Запържваме за още 1 минута и прибавяме виното, розмарина и мащерката. Накрая прибавяме настърганата кора от лимон.
Покриваме съда с капак и оставяме месото за се задушава на тих огън за около 1 час.
Коментари
Скромността красеше човека през соца, а сега никак не е излишно човек да си направи реклама.