Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Маринован агнешки бут с картофи на фурна

Маринован агнешки бут с картофи на фурна

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451152k1k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Маринован агнешки бут с картофи на фурна
Снимка: Lenka
1 / 3
15/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Съвършенството е в простите съставки - агнешко, картофи и подправки"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • розмарин - пресен
  • дафинов лист - 2 бр.
  • зехтин - 40 мл.
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 200 мл.
  • масло - 70 гр.
  • лимони - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяте маринатата за агнешкия бут. В дълбок съд слагате малко пресен розмарин, дафиновия лист, зехтин, сол, пипер, бяло вино, изцеден лимон и нарязан на ситно чесън и оставяте агнешкия бут в сместа за една нощ.

Върху хартия за печене слагате бута и редите върху него парчета масло. Картофите почиствате и нарязвате, изсипвате в маринатата, овалвате добре и след това го слагате при бута в тавата.

Покривате с фолио и печете агнешкото 40 минути на 180 градуса, а след това махате фолиото и печете още половин час.

Маринованият агнешки бут с картофи на фурна превръща всеки ден в празник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това, за 40 мин на 180° и още 30 мин без фолио, означава абсолютно суров бут
05.05.2024 14:50
Потребител#326228
Потребител#326228
Много апетитно!
12.05.2023 10:04