Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пататник»Пататник без сирене и лук

Пататник без сирене и лук

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Пататник без сирене и лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Икономичен пататник, който е вкусен дори и без сирене и лук!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг.
  • масло - 100 г. краве
  • яйца - 2 броя
  • джоджен - пресен или сух
  • чубрица - прясна или суха
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едно лято обиколих всички ресторанти в гр. Девин и околността. Навсякъде се предлагаше пататник - навсякъде различен. Този вариант най-много ми допадна - без сирене.

Обелените картофи се настъргват на ситно ренде. Изстискват се много добре от водата. Прибавят се две яйца, джоджен, чубрица, сол и пипер. Сместа се омесва много добре.

Прави се питка с дебелина около 1.5 см. На не много загрят котлон се поставя тиган и се намазва с половината масло. Питката се пържи/пече/, докато хване кафява коричка.

След това се обръща върху капак или тавичка. Тиганът се намазва с останалото масло и питката се доизпича от другата страна но под капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мима
мима
А НЕ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ИЗПЕЧЕ ВЪВ ФУРНАТА?
06.10.2013 10:48
6
Мария
Мария
Това е патЕтникът на моята баба. Превъзходен е.
04.08.2013 19:14
1
Мира
Мира
Рецептата за пататник ми изглежда интересна. В най скоро време ще я пробвам и на вкус. Благодаря.
08.04.2013 14:55
1