Начин на приготвяне
Хубаво омазнете сача с част от олиото. Отделно намажете хубаво свинските гърди с олио и овкусете със сол и подправката рас ел ханут* (арабска подправка смес от кориандър, джинджифил, кимиион, канела, куркума, черен пипер, индийско орехче и бахар).
Поставете в сача и поставете в студена фурна. Загрейте на 200°C и печете около 40 мин.
Междувременно почистете зеленчуците и ги нарежете - гъбите и лука на полумесеци, чушките на тънки лентички, а бекона на малки парченца.
Загрейте 2 с.л. олио в тиган и запържете зеленчуците за около 15 мин, колкото да отделят течност.
Отстранете ги от тигана и ги смесете с нарязания на малки парченца бекон.
След изтичането на времето за печене на гърдите извадете сача и посипете зеленчуците с бекон около гърдите и върху тях. Допечете за още около 20 мин.
Сервирайте месото със зеленчуците с бекон и картофено пюре.
Свинските гърди на сач със зеленчуци са много вкусни.