Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Сачове»Свински гърди на сач със зеленчуци

Свински гърди на сач със зеленчуци

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Свински гърди на сач със зеленчуци
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Когато докторът ви каже да наблегнете на зеленчуците, а вие не си представяте масата без мръвка - минаваме на този вкусен вариант"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 600 г
  • чушки - 2 бр. червени, сладки
  • лук - 1 глава
  • печурки - 200 г
  • бекон - 200 г за готвене
  • рас ел ханут - 1 ч.л.*
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво омазнете сача с част от олиото. Отделно намажете хубаво свинските гърди с олио и овкусете със сол и подправката рас ел ханут* (арабска подправка смес от кориандър, джинджифил, кимиион, канела, куркума, черен пипер, индийско орехче и бахар).

Поставете в сача и поставете в студена фурна. Загрейте на 200°C и печете около 40 мин.

Междувременно почистете зеленчуците и ги нарежете - гъбите и лука на полумесеци, чушките на тънки лентички, а бекона на малки парченца.

Загрейте 2 с.л. олио в тиган и запържете зеленчуците за около 15 мин, колкото да отделят течност.

Отстранете ги от тигана и ги смесете с нарязания на малки парченца бекон.

След изтичането на времето за печене на гърдите извадете сача и посипете зеленчуците с бекон около гърдите и върху тях. Допечете за още около 20 мин.

Сервирайте месото със зеленчуците с бекон и картофено пюре.

Свинските гърди на сач със зеленчуци са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: