Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински гърди и ребра със зеленчуци в гювеч

Свински гърди и ребра със зеленчуци в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Свински гърди и ребра със зеленчуци в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Ястие за онези студени дни, когато ни се стои на топло вкъщи и ни се пийва червено винце"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг + свински ребра
  • чушки - 2 бр. зелени
  • чушки - 2 бр. червени
  • печурки - 200 г
  • лук - 1 глава
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелените и червените чушки на ленти. Обелваме лука и нарязваме на полумесеци.

Гъбите почистваме, измиваме и режем на половинки или четвъртинки.

В гювеча най-отдолу се подреждат парчетата свински гърди и ребра, като върху тях поставяме чушките.

Всичко се посолява и поръсва с подправките. Поливаме с вино и 1 чаши вода. Накрая поръсваме и олиото.

Поставяме във фурната и печем на 200 градуса до готовност - около час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: