Бъркана баница със сирене и кашкавал без кори

Мария СимоваМария СимоваГуру108156102913
05/03/2019
"Когато не ви се точи, но наистина ви се хапва топла баница, опитайте този бърз вариант на Бъркана баница със сирене и кашкавал"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111 462
  • Преглеждания за месеца14042
  • Преглеждания за седмицата1246
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и прибавете киселото мляко, щипка сол и разтопеното масло, разбъркайте.

Прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвера, разбъркайте до еднородна смес.

Нарежете кашкавала на малки кубчета и го прибавете към сместа заедно с натрошеното на по-едро сирене, разбъркайте бавно и внимателно.

Намажете с малко масло правоъгълна тавичка и сипете сместа в нея, разпределете я равномерно.

Разбийте яйцето и намажете баницата отгоре, поръсете обилно със сусам.

Поставете тавата с мързеливата баница в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност и златисто кафяв цвят.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
БОРЯНА
БОРЯНА
14.07.2019 17:58
много е вкусна
2
0
Геновева
Геновева
08.04.2019 08:45
Супер идея...
4
0