Бъркана баница със сирене и кашкавал без кори

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
8k
15
05/03/2019
"Когато не ви се точи, но наистина ви се хапва топла баница, опитайте този бърз вариант на Бъркана баница със сирене и кашкавал"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо281 455
  • Преглеждания за месеца572
  • Преглеждания за седмицата278
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и прибавете киселото мляко, щипка сол и разтопеното масло, разбъркайте.

Прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвера, разбъркайте до еднородна смес.

Нарежете кашкавала на малки кубчета и го прибавете към сместа заедно с натрошеното на по-едро сирене, разбъркайте бавно и внимателно.

Намажете с малко масло правоъгълна тавичка и сипете сместа в нея, разпределете я равномерно.

Разбийте яйцето и намажете баницата отгоре, поръсете обилно със сусам.

Поставете тавата с мързеливата баница в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност и златисто кафяв цвят.

Рейтинг

5 13
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Blagovesta Krumova
Blagovesta Krumova
04.05.2020 12:50
Единствения недостатък е, че бързо свърши :) Следващия път при нас ще е двойна доза. Благодарим, страхотна рецепта - бързо, лесно и вкусно!
1
0
Elishka
Elishka
01.02.2020 12:40
Много вкусна баница :) Благодаря за рецептата... тя вече е сред любимите ми ....

1
0
Румяна С.
Румяна С.
23.11.2019 19:16
Много вкусна баничка :)) Благодарим за рецептата ❤️
2
0