Бъркана баница със сирене и кашкавал без кори

Мария СимоваМария СимоваЕнтусиаст74109114
05/03/2019
"Когато не ви се точи, но наистина ви се хапва топла баница, опитайте този бърз вариант на Бъркана баница със сирене и кашкавал"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо200 670
  • Преглеждания за месеца3951
  • Преглеждания за седмицата248
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и прибавете киселото мляко, щипка сол и разтопеното масло, разбъркайте.

Прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвера, разбъркайте до еднородна смес.

Нарежете кашкавала на малки кубчета и го прибавете към сместа заедно с натрошеното на по-едро сирене, разбъркайте бавно и внимателно.

Намажете с малко масло правоъгълна тавичка и сипете сместа в нея, разпределете я равномерно.

Разбийте яйцето и намажете баницата отгоре, поръсете обилно със сусам.

Поставете тавата с мързеливата баница в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност и златисто кафяв цвят.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Румяна С.
Румяна С.
23.11.2019 19:16
Много вкусна баничка :)) Благодарим за рецептата ❤️
1
0
БОРЯНА
БОРЯНА
14.07.2019 17:58
много е вкусна
5
0
Геновева
Геновева
08.04.2019 08:45
Супер идея...
7
0